Az ExxonMobil bővíti partneri együttműködését a Porsche-val

Az ExxonMobil a legkorszerűbb kenőanyag-gyártási technológiával előállított Mobil 1 motorolajjal segíti a Porsche-t a World Endurance Championship versenyen

  • Minden Porsche motort már a gyártáskor a teljesen szintetikus Mobil 1 motorolajjal töltenek fel
  • A szélesebb körű partneri együttműködés legfontosabb területei a kenőanyag-előállítási technológia és a versenyautó-motorok
  • A hosszú távú együttműködés eredményeként egyre nagyobb teljesítményű motorok és egyre korszerűbb kenőanyagok születnek

Category:

Friday, September 14, 2012 2:19 pm EDT

Dateline:

Fairfax, Va.

Public Company Information:

NYSE:
XOM

Fairfax, Va.--(BUSINESS WIRE)--Az ExxonMobil bejelentette, hogy több évvel meghosszabbítja a Porsche AG-vel kötött együttműködési megállapodását, amelynek alapján támogatja partnerét abban, hogy a Porsche visszatérhessen az LMP1-es osztályú hosszú távú autóversenyzés világába a 2014-es World Endurance Championship viadalokon.

A Porsche, felismerve azt, hogy az ExxonMobil hozzá hasonlóan elkötelezett a kiemelkedő teljesítmény elérését célzó technikai újítások iránt, 1996-ban a Mobil 1 motorolajt választotta járműveinek gyári feltöltéséhez, valamint a cég által ügyfeleinek javasolt motorolajként. Az elkövetkező 16 évben a két vállalat számos technológiai fejlesztési program megvalósításában működött együtt, melyek eredményeként a Porsche autóversenyző csapatai jó néhány győzelmet könyvelhettek el, és a cég több új és innovatív megoldással tehette még vonzóbbá szabadidőautóit - például a Porsche Cayenne-t - és exkluzív sportautóit - például a Panamera-t - egyaránt.

"Mintegy két évtizeden keresztül a Mobil 1 és a Porsche a nagy teljesítményű autómotorok és kenőanyagok létrehozására irányuló legizgalmasabb fejlesztések közül számos projekten dolgozott partnerekként. A Porsche hihetetlenül lelkes és kreatív mérnökeivel végzett együttes munka lehetővé tette számunkra, hogy olyan korszerű kenőanyag-előállítási technológiákat dolgozzunk ki, amelyek kifejezetten a Porsche motorok védelmét és teljesítményének optimalizálását szolgálják" - magyarázta Alan Kelly, az ExxonMobil Fuels, Lubricants and Specialties Marketing elnöke.

A Porsche LMP1 osztályú hosszú távú autóversenyzés élmezőnyébe való visszatérésének elősegítése érdekében a Mobil 1 mérnökei továbbra is műszaki támogatást nyújtanak a Porsche-nak az autógyártó cég kizárólagos kenőanyag-beszállító partnereként. Kihasználva a Porsche szabadidőautó- és versenyautó-motorjaihoz való kenőanyagok kifejlesztését eredményező sikeres együttműködésük kínálta előnyöket, a Porsche és a Mobil 1 szakértői közös csapatot állítanak fel a 2014-es World Endurance Championship keretében zajló versenyeken, köztük a 24 órás Le Mans futamon való részvételre.

"A kenőanyag a motor teljesítménye szempontjából az egyik kulcsfontosságú tényező" - fejtette ki Wolfgang Hatz, a Porsche AG ügyvezetőségének kutatás - fejlesztésért felelős tagja. "A Mobil 1 technológia szakértőivel való együttműködésünk hozzájárult a Porsche kiemelkedő versenyeredményeinek eléréséhez, valamint ahhoz, hogy megfeleljünk vevőink Porsche márkanévvel kapcsolatos várakozásainak, így nagy örömünkre szolgál a cégeink közti együttműködési megállapodás kibővítése."

Amit a Mobil 1-ről tudni kell

A világ vezető szintetikus motorolaj márkája, a Mobil 1 olyan technológiával készül, amely a hagyományos motorkenőanyagok kopásgátlási teljesítményét jóval túlszárnyaló teljesítményt biztosít. E technológiának köszönhetően a Mobil 1 motorolaj az autógyártók legszigorúbb követelményeinek is megfelel, és kivételesen hatékony védelmet nyújt a kopással szemben még a legszélsőségesebb körülmények között is. A Mobil 1 olaj szélsőséges hőmérsékleten is gyors kenést biztosít, védve az érzékeny motoralkatrészeket, miközben jelentős mértékben növeli a motor teljesítményét és élettartamát egyaránt. További információk a Mobil 1 motorolajról és egyéb ExxonMobil kenőanyagokról a Mobil1.com internetes oldalon találhatók.

Az ExxonMobil, a Mobil 1 és az 1 Icon az Exxon Mobil Corporation (NYSE: XOM) vagy leányvállalatai védjegye.

Fényképek/Multimédia galéria elérhető az alábbi internetes címen: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=50405886&lang=hu

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Multimedia Files:

Preview image
A GT3 Cup 997-es modell versenyez a Porsche Mobil 1 Szuperkupa versenyen Bahrainban2012. április 22-én (Fénykép: Porsche)

Contact:

Kapcsolat
ExxonMobil Media Line
Claire Hassett, 703-846-4467